woensdag 1 januari 2014

Een speels 2014

Als ik naar het nieuws van de afgelopen dagen kijk dan is het feest van de vrede (Kerstmis) voor m'n gevoel al heel ver terug. Zuid Soedan, Syrie, Libanon, Egypte en Irak zijn helaas de opmerkelijkste geweldhaarden.
Een individu als ik kan daar natuurlijk weinig aan doen, maar op een kleinere schaal kan ik dat wel degelijk. Ik wil jullie namelijk allemaal oproepen tot een speels 2014.

De meeste mensen verliezen het kind in zich als ze ouder worden. Je kind in je verliezen maakt je doorgaans veel en veel te serieus. Je mist zoveel zoals een onbevangen kijk wat wellicht de grootste mentale rijkheid is die een mens kan hebben.
Mensen nemen anderen vaak veel te serieus, maar wat nog veel kwalijker is dat ze zichzelf zo serieus nemen. Jezelf te serieus nemen is de basis voor de meeste conflicten. Van een vriendenruzie tot een langdurig conflict tussen twee landen.

Ik wil niet teveel voor eigen parochie praten, maar het zou me wat waard zijn als over een paar jaar er nog maar één Hel is op de wereld namelijk die in Noord Frankrijk. Zelfspot is dan een eerste stap.

Een beetje zelfspot zou ons allemaal helpen om van 2014 een speels en daardoor ook vredig jaar te maken.

Dus voor jullie allemaal een speels 2014!


Foto: De weg naar vrede is niet een perfect geplaveide route...............

1 opmerking: