woensdag 6 juni 2012

Nog 4 nachtjes slapen

Inderdaad nog drie nachtjes slapen voor de edities van Parijs-Roubaix voor wielertoeristen.
Daar waar prof (maar ook de U23 en junioren) optimaal worden begeleid moeten wielertoeristen letterlijk en figuurlijk de eindjes aan elkaar knopen.
Sommige gaan met de bus naar de start en andere met de trein en slapen in een klein tentje nog even voor ze van start gaan.
Een wielertoerist met pech kan z'n wiel wel in de lucht houden, maar buiten een paar glimlachen van medefietsers zal er niks, maar dan ook niks gebeuren.
Voor z'n eten zal de wielertoerist van de fiets moeten, want er zullen geen verzorgers langs de kant staan met rijk gevulde musette.

De kasseien zijn natuurlijk een groot avontuur, maar ook de verschillen in start en finishplaats maakt het voor de wielertoerist een avontuur.
In dat avontuur zal je de afweging moeten maken wat je wel en niet mee neemt voor onderweg.
Laat ik ieder die nog nooit heeft deelgenomen over één ding gerust stellen. Eten en drinken krijg je van de organisatie in overvloed. Als je een licht ontbijtje hebt genomen en met twee gevulde bidons van start gaat dan komt het gewoon goed die dag.
Bij de controles staat er echt alles voor je klaar. Fruit, sportdrank, koffie, thee, repen, koeken, chocolade, kaas, sandwiches je bedenkt het maar.

Als ik echter in de webstatieken kijk van deze blog maken heel wat wielertoeristen zich enorm druk. Over het eten maar echt om van alles.
In de zoekstatistieken kan ik zien met welke zoekwoorden bezoekers op deze blog komen.
Verreweg het beste scoort de lekke band. Hoeveel banden neem je mee?
Het valt niet mee daar een advies in te geven. Pomp je die dag je banden vrij hard op rij je wellicht helemaal niet lek. Ga je voor maximaal comfort kom je in de risico zone en is een paar keer lek helemaal niet zo gek.

Een andere zorg die aspirant deelnemers hebben is het hoogteverschil. Hoe het met het nieuwe parcours is weet ik niet, maar in vorige edities zat goed 1000 meter hoogteverschil.
Maar een klimverzet is niet nodig. Zelf rij ik met 41x19 als lichtste versnelling en ik ben verre van een gevleugeld klimmer.

Wat deelnemers zoeken nog naar inschrijven en overnachten. Overnachten zal niet meevallen in de buurt van de start maar via de bekende sites om hotels te boeken was er vandaag nog wel het een en ander te vinden in een straal van 40km.
Inschrijven voor de rit zelf kan bij de start op zaterdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 en op zondag voor de rit vanaf 4:00.

Dan zijn er heel wat deelnemers geïnteresseerde in het aantal sterren van de kasseistroken. Prachtige info die ook zeker op deze blog te vinden is. Alleen na 150, 180 kilometer wil je graag een goed gesprek met de persoon die deze ster-indeling gemaakt hebt. Hoe verder je in de rit komt hoe minder je het er mee eens zal zijn.

De zoekwoorden in de webstatistieken laten echter vooral zien dat bij een ieder het behoorlijk begint te kriebelen.
Bij mij in ieder geval wel en het is nog vier nachtjes slapen......Geen opmerkingen:

Een reactie posten