dinsdag 12 juni 2012

George Hincapie stopt

De sympathieke George Hincapie heeft aangekondigd eind dit jaar te stoppen met competitie wielersport.
Hincapie gaat nog één keer de Tour rijden en komt dan op een onwaarschijnlijke aantal van 17 deelnames wat een record is.
Naast de superknecht die Hincapie jaren is geweest in koersen als de Tour was hij natuurlijk vooral een groot smaakmaker in Parijs-Roubaix.
Als er iemand is die ik - maar wellicht velen met mij - een keer de zege in Parijs-Roubaix had gegund dan is het wel deze Hincapie.
Naast Roubaix deed Hincapie het ook goed in de Vlaamse koersen en hij wist Gent-Wevelgem en Kuurne Brussel Kuurne te winnen. Hij haalde podium in de Ronde van Vlaanderen en is met 17 keer finisher daar recordhouder.
In Parijs-Roubaix zette hij tussen 1999 en 2005 een indrukwekkend rijtje in de boeken en nam ook daar een record aantal van 17 keer deel.

Naast zijn enorme ijver om zich in te zetten voor Armstrong tijdens de Tour kent het grote publiek natuurlijk de onfortuinlijke val van George tijdens z'n Parijs-Roubaix deelname in 2006.
Een gebroken vork zorgde dat de Amerikaan stuurloos raakte.
Niet het meest glorieuze moment van George, maar het blijft de moeite om het nog eens te bekijken.
Let eens op dat alle renners in de groep omkijken wat op zich al een opmerkelijk feit is.

Deze zomer nog een keer van George genieten en met een beetje weemoed zal ik het afscheid toch te gemoed zien. Dit is toch het type renner wat ik het liefst op de fiets zie zitten.

In april tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix vroeg een van ons of hij een tip voor een kroeg in New York wist.
George wimpelde dat charmant weg want hij was met z'n sport bezig.
19 jaar op en top pro! Hulde George en maak er een mooi afscheid van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten