maandag 4 juni 2012

Bidon tip

Zondag is het zover. Dan gaan er ruim 2000 wielertoeristen op pad in een poging om de wielerbaan in Roubaix te halen.
Honderden bidons zullen over de kasseien stuiteren. Je krijgt ze tegenwoordig overal bij cadeau dus een bidon kunnen we allemaal wel missen.
Toch is het onwenselijk om ze te verliezen. Om te beginnen de veiligheid. Een bidon die uit een houder vliegt is een ongeleid projectiel en kan op die smalle kasseiwegen voor veel narigheid zorgen.
Natuurlijk is het ook niet goed voor het milieu. In de buurt van dorpjes zijn er wel wat kinderen die ze verzamelen, maar die gaan niet na de laatste deelnemer het parcours aflopen.

Toch wil je vooral niet zonder drinken komen zitten. Stel je voor dat je bij de laatste controle in Bouvines (bekend van de slag bij Bouvines) je bidons hebt bijgevuld en op de eerste volgende strook raak je ze kwijt. Vooral zo aan het eind van de rit wil je niet zonder drinken te komen zitten.

Patrick Deijkers stuurde de volgende tip. Gewoon twee postbode-elastieken. Een om het frame (let op dat je de kabels niet klem zet) en het tweede elastiek gebruik je om over de hals van je bidon te trekken.
Kost niks, ieder kan het aanbrengen. Mooie tip Patrick!
2 opmerkingen:

 1. Kleine rectificatie: Het is 1 postbode elastiek. Leg je om de buis en dan de ene lus door de ander halen. De vrijkomende lus haal je weer onder de elastiek door die om de buis ligt en je legt er een knoop in. Voila !
  Moeilijk? Even oefenen.
  Ps. Mijn Bidon was een Alu met carbon look. Kun je iets dichtknijpen zodat de bidon extra stevig zit.

  Nog een tip: check ook je snelspanners na wat stroken.

  Succes alle !

  mvg, Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ps. Mijn BIDONHOUDER was een Alu met carbon look. Kun je iets dichtknijpen zodat de bidon extra stevig zit. P

  BeantwoordenVerwijderen