vrijdag 15 april 2022

Matjes ploeg

Gister heeft de Alpecin-Fenix onder bijna zomers omstandigheden de recon gereden. Door het mooie weer veel publiek en uiteraard heel veel pers. Zoals gebruikelijk krijgt kopman Mathieu van der Poel dan de meeste aandacht.
In een finale ben je doorgaans op jezelf aangewezen, maar vooral het eerste deel van de koers kan een ploeg er voor zorgen dat de kopman geen trap teveel doet. Het werk wat een ploeg dan verzet is enorm belangrijk. Daarom zetten we de ploegmaten waar Mathieu zondag mee ten strijden trekt eens in het zonnetje.
Daarnaast zitten er een paar bij die met een bepaald koersverloop zelf een goed resultaat kunnen scoren.
 
Gianni Vermeersch
Degelijke ploegmaat met zeer ruime cross ervaring. Vorig jaar werd Gianni 15e dus dit is een ploegmaat die ver kan komen in de finale.
Op zijn eigen erelijst staan overwinningen in Antwerp Port Epic en de Slag om Norg. Deze laatste bevat zeer veel zeer slechte stroken en daar voelt Gianni zich blijkbaar thuis.
 
Senne Leysen
De lange Senne begint een vaste waarde te vormen bij Alpecin. Harde werker die zich vooral inzet voor het resultaat van de ploeg. De onzichtbare krachten in het peloton waar geen kopman zonder kan.

Guillaume van Keirsbulck
Dit is typisch zo'n renner die hoef je niks meer uit te leggen. Ruim 10 jaar ervaring in het profpeloton en is daarmee min of meer een soort van wegkapitein.
Guillaume won zelf in zijn carrière de Antwerp Port Epic en Le Samyn. Deze laatste is een Waalse kasseienkoers die gelukkig meer en meer aandacht krijgt. Als je LE Samyn weet te winnen dan kan je op de stenen rijden.
 
Tim Merlier
Razend snel en als de koers een beetje gek loopt is dit niet de gast waarmee je naar de meet wil. Daarmee heeft Alpecin een sterke tactische troef in handen. Tim is zelf bezig met het bouwen aan een schitterende erelijst met overwinningen in Brussels Cycling Classic, Nokere Koerse, Classic Brugge-De Panne en een etappe in zowel de Giro als de Tour.

Silvan Dillier
Net als Guillaume heeft ook Silvan de nodige ervaring. Hij werd vorig jaar voor de derde keer  Zwitserse kampioen en dan kan je echt wel een beetje fietsen. Binnen de opdracht waar de ploeg zondag voor staat is vooral zijn tweede plek in Parijs-Roubaix in 2018 van belang. Silvan kwam met Peter Sagan met voorsprong de wielerbaan oprijden. Op de kasseien behoorde Silvan die dag tot de allerbeste maar in het sprintje op de baan was Sagan net even te sterk. Sagan is er helaas niet bij en misschien ruikt Silvan zelf wel kansen als Mathieu een wat mindere dag heeft.

Julien Vermote
Ook Julien heeft al ruim 10 jaar ervaring in het prof peloton. Een goedlachse harde werker die vooral in het begin van de koers van onschatbare waarde voor een kopman kan zijn. Hij weet precies hoe je door het peloton moet manoeuvreren, waar het op de kant gaat en wat gevaarlijke momenten zijn. Onwaarschijnlijk pak ervaring neemt Julien zondag mee.

Op basis van de resultaten van Mathieu kan je stellen dat hij zondag de grootste favoriet is. Het is toch goed ook naar ploegen te kijken. Veel ploegen hebben een ziekenboeg die vol ligt en komen toch met een paar tweede keus renners aan de start als het om kasseien gaat. 
De ploeg die Alpecin-Fenix zondag op pad gaat sturen is verre van een tweede keus. Iedere kopman zal zich enorm gesteund voelen als je met deze ploeg de strijd aan mag gaan. 
Heel veel ervaring en bewezen kwaliteiten op kasseien!
 
Of de winnaar in hun midden zit is lastig maar ze zullen zondag niet onopgemerkt blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten