woensdag 6 april 2022

"Con il cuore nel fango"

Dit boek over Sonny Colbrelli verschijnt wel op een heel bizar moment. Het boek is afgelopen winter geschreven naar aanleiding van zijn schitterende overwinning in Parijs-Roubaix 2022.
Na dit geweldige debuut van Sonny in de helletocht zou hij voor de komende editie beslist weer een van de kanshebbers zijn.

Helaas loopt het leven niet altijd zoals we willen en op 21 maart jl zakte Sonny na een sprint in de eerste etappe van de Ronde van Catatonie in elkaar. Het zag er even echt heel zorgwekkend uit en Sonny kreeg hartmassage en werd met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is bij de snelle Italiaan een defibrillator aangebracht om te zorgen dat toekomst hartfalen wordt opgevangen.
Hoewel er diverse sporters zijn die met een dergelijk kastje op het hoogste niveau actief zijn gaat het voor Sonny erg lastig worden. De Italiaanse wet schrijft immers voor dat met een dergelijk kastje je niet aan topsport mag doen.

Sonny is inmiddels thuis bij zijn gezin en herstellende van de operatie. Het is nog te vroeg voor een definitief verdict maar iedereen zal begrijpen dat het voor Sonny heel lastig gaat worden om zijn carrière als prof wielrenner voor te zetten.
Voor de komende Parijs-Roubaix betekend het dat we zeker een andere winnaar gaan krijgen, waarbij het mega triest is wat daar de reden voor is.

Het boek "Con il cuore nel fango" ligt vanaf vandaag in de Italiaanse (web) winkels en is 176 pagina's dik. Liefhebbers zullen het echter met een heel dubbel gevoel zitten lezen door de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Het boek is een mooie aanwinst in iedere verzameling, maar bovenal wensen we Sonny een voorspoedig herstel en veel wijsheid bij de lastige keuze's die de komende periode op zijn pad gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten