woensdag 30 april 2014

Superklassieker

Morgen is in Oudenaarde deze leuke combirit. Al een paar jaar een groot succes en ik blijf het een briljant idee vinden om een dergelijke tocht op een feestdag te houden.
Dit soort dagen glippen anders door je vingers door het doen van doorgaans: NIKS.....

Zelf ben ik er door een blessure helaas niet bij. Was met een collega met de prominenten mee gefietst en was zeker flink foto's gaan maken op Carrefour de L'Arbre.
Van de oude helden en een dergelijke serie graag geplaatst op deze blog.

Wie als wielertoerist geen zin heeft in een volledige Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix krijgt morgen de kans aan beide te proeven.
Er zijn een groot aantal afstanden waarbij de 125 en 140 kilometer de meest aantrekkelijke lijken.
Geen afstanden waar een getrainde wielertoerist schrik van hoeft te hebben en ook geen afstanden dat je belachelijk vroeg moet starten en of laat thuis komt.

Bedenk wel dat dit een evenement is wat druk bezocht wordt en laat op zo'n dag zaken als gemiddelde voor wat het is. Geniet van het feit dat je op het parcours rijdt van twee grote monumenten uit de wielersport.
Dat er nog een aantal oude helden meedoen maakt het natuurlijk alleen maar specialer.
Ook moet je rekening houden dat op Koppenberg en Paterberg er collega fietsers voor je van de fiets moeten. Accepteer dat en loop je zelf ook gewoon even een stukje. Beter dan met geweld, getier willens en wetens zo'n helling op te rijden. Het is een feestdag immers!
Voor ieder die wel gaat: succes en veel plezier!

Meer info op: www.superklassieker.be


Foto: In totaal zijn er dit jaar 8 afstanden dus opletten bij de splitsingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten