dinsdag 8 april 2014

Geen Kasseien Vreten

Voor mij dit jaar geen kasseien in aanloop naar de mooiste koer van het jaar. Al jaren ga op op donderdag of vrijdag een stuk van het parcours rijden om foto's van de trainende profs te maken. Ook al een aantal jaar op de zaterdag voor de koers zelf deelgenomen aan de Toertocht Kasseien Vreten.
Afgelopen jaar zelfs de vrijdag en de zaterdag gedaan wat goed was voor totaal meer kasseien dan er in de koers zitten.

Het zal niet voor dit jaar zijn want een geblesseerde enkel zorgt ervoor dat ik dit keer zelf geen kassei beleving zal ondergaan. Afgelopen zaterdag ben ik op Bonaire met duiken zwaar onderuit gegaan bij het te water gaan van de laatste duik.
M'n enkel schoot in een gat op precies hetzelfde moment dat ik door een zeer hoge golf werd geraakt. Gelukkig niet gebroken want dat had evengoed ook het geval kunnen zijn. Een jammerlijk slot van een geweldige week duiken. Foto's en verslagen kan je vinden op m'n duikblog.

Dit jaar dus geen foto's van trainende profs want ook met de auto naar Noord Frankrijk is even geen optie. Gewoon rust dus en de volledige Parijs-Roubaix beleving dit jaar zal ik moeten hebben van de media (TV, kranten, internet).

Evengoed zal ik de komende dagen nog een aantal artikelen plaatsen om maximaal warm te lopen voor de volgende editie van de mooiste koers van het jaar.

Voor een simpele wielertoerist als ik is het jammer als er niet gefietst kan worden maar ook niet meer dat dat.
Voor een prof die van Parijs-Roubaix een van z'n hoofddoelen heeft gemaakt is het natuurlijk een klein drama als je niet in Compiegne aan de start kan verschijnen.

Van een aantal renners is al bekend dat ze niet zullen starten en er zijn een aantal twijfel gevallen.

Martin Elminger brak zondag tijdens De Ronde een botje in z'n hand en zal niet van de partij zijn. Elminger is voor IAM een belangrijke kracht in dit soort koersen en kan mee tot de finale echt begint.
Deelname van Vansummeren is onduidelijk. Johan ontroerde een paar jaar geleden nog de hele wereld met een huwelijksaanzoek wat volgde op z'n fraaie zege in Roubaix. Afgelopen zondag zal voor Johan wat slechter te verteren zijn toen hij ongelukkig in botsing kwam met een bejaarde dame. Los van de fysieke klap zal het na dit tragisch incident ook een stevige mentale klus zijn om weer op de fiets op en top te zijn. Natuurlijk hopen we allemaal Johan zondag op de stenen te zien!
Devolder ging zondag in De Ronde zwaar onderuit en doet vandaag een test hoe het verder gaat deze week. De altijd hard werkende Stijn zien we natuurlijk liever wel dan niet in de koers.
Matti Breschel ook slachtoffer van de velen valpartijen van afgelopen zondag geeft definitief aan niet deel te nemen aan Parijs-Roubaix dit jaar. Voor Matti wordt het toch een lastig verhaal want een dergelijk talent had op zijn leeftijd (dit jaar wordt hij 30) toch een ander palmares moeten kunnen laten zien.
Andre Greipel was misschien niet de grootste kandidaat maar bij een bepaald koersverloop zou hij met zijn sprint een gevaarlijke klant kunnen zijn. Hij zal er niet bij zijn net als z'n Lotto ploeggenoot Jürgen Roelandts. Juist met de combi van die twee had de ploegleiding van Lotto een stel mooie troefkaarten.
Ian Stannard maakte in Gent-Wevelgem een zware val en zal helaas ook niet van de partij zijn. Voor het Sky team gaat een belangrijke pion verloren.
Definitie deelnemerslijst wordt niet eerder dan vrijdag verwacht want ook de Grote Scheldeprijs die morgen wordt gehouden zal nog wel wat slachtoffers gaan eisen.


Foto: Verkenning 2013 waar de jongens van Europcar niet alleen tegen de kasseien
 maar ook tegen de koude wind aan het knokken zijn.

1 opmerking:

  1. Mooi balen Gerard.
    Maar je maakt nu wel deel uit van een illuster gezelschap.

    BeantwoordenVerwijderen