vrijdag 2 mei 2014

Paris-Roubaix Cyclotourise 2014

Zondag 8 juni 2014 komt rapper en rapper dichterbij. Parijs-Roubaix voor wielertoeristen. Wij (ik ben er ook een) mogen een dagje doen of we Niki, Tom, Fabian, Roger of Eddy zijn.
Even voelen hoe dat is. Een dagje beleven wat het is om dat velodroom te halen. Ruim 200 kilometer trotseren. Eigenlijk maar 55 kilometer, want daar liggen de uitdagingen.
Deze editie voor wielertoeristen is in kilometers iets korter dan de prof editie. De saaie aanloop begint iets later. Om te zorgen dat je toch goed naar de kloten gaat zijn er vlak voor de finale een aantal extra kasseien ingelast. Gewoon als aardigheidje............

Helaas is deze rit maar één keer in de twee jaar. Aan de andere kant bij lange na niet zo'n massaal evenement als Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race.
In 2012 stonden er 2222 deelnemers aan de start voor twee afstanden. Een dergelijk aantal maakt het net leuk. Je ziet genoeg andere fietsers, maar je hebt over het algemeen ruim baan om over de stenen te ploeteren.

Voor mij persoonlijk gaat het een dag met een sterretje worden. Blessure met duiken opgelopen gaat wel een stuk beter, maar is nog pijnlijk en gister pas op de fiets voor slechts een uurtje. Conditie heeft een zware tik gehad maar ik ga het gewoon doen!
Dus jullie zien mij op 8 juni aan de start. Zo vroeg mogelijk om maximaal ruimte te hebben.
Ik stap liever op 30 kilometer voor Roubaix af dan dat ik niet start...............

Ik hoop veel van de lezers en volgers van deze blog op die dag te ontmoeten. Was in 2012 ook een leuke ervaring. Schiet me gerust aan!
Herkenbaar aan blauwe retro Gios en onze volgwagen geeft graag assistentie aan lezers van deze blog.

Een kleine 900 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven, waaronder een groot aantal bekende gezichten.
Ze komen weer uit alle hoeken van de wereld: Duitsland, Engeland, Belgie, Frankrijk, Italie, Spanje, Denemarken, Nederland, Oostenrijk, Australie, Finland, Verenigde Staten, Ierland, Nieuw Zeeland, Slovenie, Zweden en Zwitserland.
Indrukwekkend lijkt me!
De sfeer blijf ik van dit event ook ongekend goed vinden. De verbondenheid om samen door "De Hel" te trekken zorgt toch voor een bepaalde sfeer.
Daarnaast is Velo Club Roubaix een uitstekende gastheer. Kan je jaloers op zijn! Ook andere events bij hun gedaan en is altijd helemaal ok!
Je krijgt nergens zo'n waar voor je geld en snap niet hoe ze het er van doen.

Ondanks de professionele organisatie zijn er ook nog wat kneuterige zaken. Wat te denken van de offciele poster. Een knustelwerkje wat m'n dochter maakte toen ze op de lagere school zat.
Toch zijn het dit soort dingen die het juist zo mooi maakt. Heerlijk toch?
Geen 10.000 Euro uitgeven aan een reclamebureau. De waanzin van grote fietsevents. Soms vraag ik me wel eens af of ze nog wel begrijpen wat een wielertoerist wil?
Bij die commerciële organisaties wordt je van alles opgedrongen waar de meeste fietsers niet op zitten te wachten.
Want wat wil je nu als wielertoerist?
- uitdagend parcours
- liefst met wielerhistorie
- duidelijke pijlen
- assistentie bij pech
- bevoorrading
- na afloop douchen
- vriendelijke staf
- fair inschrijfgeld

Bij VCR leveren ze het allemaal! Als je vindt dat je een goede wielertoerist bent moet je dit een keer gedaan hebben. Een beetje wielertoerist heeft Luik-Bastenaken-Luik, Mont Ventoux, Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Alpe d'Huez, Sellaronda op z'n palmares.
Maar echt glimmen gaat dat lijstje toch als je er een doortocht van "De Hel" aan toe kan voegen.

Vooraf inschrijven kan nog tot 11 mei as en op de dag van de tocht zelf. Ook op de zaterdagmiddag voor de toch is er gelegenheid om in te schrijven.

Ik zie jullie graag op zondag 8 juni 2014.Meer info: website Velo Club Roubaix

1 opmerking:

  1. Mijn opmerking is : Ik vind jullie allen een stel bikkels , grote klasse voor wat jullie gaan en hebben gepresteerd !

    BeantwoordenVerwijderen