maandag 7 april 2014

Cancellara topfavoriet

Met z'n schitterende overwinning in Vlaanderens Mooiste is Cancellara gelijk de topfavoriet voor aanstaande zondag. Hoewel het niet z'n makkelijkste overwinning in de Ronde van Vlaanderen was liet hij vooral op de Kwaremont zien dat hijh straks op de zware stroken op weg naar Roubaix het zijn tegenstanders weer erg zwaar gaat maken.
Na zijn sprint vorig jaar op de wielerbaan, de verschillende sprints in Milaan-San Remo en die van gister hoeft hij ook niet veel renners te vrezen na een zware koers. Een Kristoff is waarschijnlijk een van de weinig waar Fabian beter niet mee naar de wielerbaan kan rijden.
Want ook Kristoff is in mijn ogen een grote kanshebber om zondag de kassei de lucht in te steken.
Voor vele was de overwinning van Alexander Kristoff in Milaan-San Remo een verrassing maar wie het rijtje uitslagen in de 3 eerste topkoersen ziet weet wel beter.

Voor mij is Cancellara echter de topfavoriet voor Kristoff, Vanmarcke en Gaudin. De laatste was in de E3-prijs al z'n fiets voor Parijs-Roubaix aan het testen. Niemand viel het op dat hij met zo'n bijzondere fiets aan het koersen was maar deze knaap voelt dat het podium haalbaar is.
Bij Quick-Step schat ik de kansen van drie man even hoog en Chavanel is nu los van Quick-Step wat zowel een voor als een nadeel zal zijn. Avermaet en Langeveld hebben zondag laten zien beide goed te zijn maar zullen het meer van de omstandigheden dan van de groet motor moeten hebben.
Een Stijn Vandebergh kan op de Knaven-manier de overwinning kapen en Leukemans heeft in z'n nieuwe ploeg voldoende motivatie om op een dergelijke dag boven zichzelf uit te groeien.

Misschien pas ik het lijstje nog aan maar hier een eerste versie:
***** Cancellara
**** Kristoff, Gaudin, Vanmarkce
*** Terpstra, Boonen, Stybar, Chavanel
** Avermaet, Langeveld
* Vandebergh, Leukemans

Om warm te lopen voor zondag nog even kijken hoe het vorig jaar er aan toeging. Ruim drie uur kijkplezier met een bloedstollend sprintje op de wielerbaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten