maandag 24 maart 2014

Rouge Roubaix 2014

Opmerkelijk evenement wat al jaren in de USA wordt gehouden. Het parcours heeft meer weg van Strade Bianche dan van Parijs-Roubaix. Toch heeft de naam Roubaix een enorme uitstraling en dat zal een belangrijke reden geweest zijn voor de naamgeving van deze cyclo.
Voor veel Amerikaanse coureurs en wielertoeristen is her deelnemen aan Parijs-Roubaix om veel redenen al een brug te ver.
Je moet of een heel erg goede coureur zijn om aan de koers deel te nemen of een wielertoerist met een hele dikke beurs.
Veel Amerikanen hebben immers maar een paar dagen vakantie en even een weekje naar Europa om aan een cyclo of toertocht te rijden is weinig gegeven. Op dit moment heeft er ook pas 1 Amerikaan zich ingeschreven voor de toerversie van Parijs-Roubaix welke in juni wordt verreden.
Niet gek dat in Amerika (maar ook in Australie) een aantal alternatieven worden georganiseerd. Begin deze maand was het weer zover. 106 mijlen onder harde omstandigheden. Slechte wegen en flink hoogtemeters.Als het budget het nog eens toelaat staat deze rit zeker nog op m'n verlanglijstje. Wie volgend jaar al een kansje wilt wagen kan terecht op:www.rougeroubaix.com

Mooi te combineren met een bezoek aan New Orleans..............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten