dinsdag 4 maart 2014

Kijktip: Strade Bianche

Zaterdag wordt in Italië de Strade Bianche verreden. Het parcours is enigszins aangepast en de start is niet meer in Gaiole maar in San Gimignano.
Hierdoor verloopt het eerste deel van de koers iets anders maar lood en loodzware stroken als Monte Sante Marie maken nog steeds deel uit van het parcours.
De jonge klassieker wil zich ontwikkelen tot "De Hel van Het Zuiden". In tegenstelling tot de kasseien bevat deze Italiaanse voorjaarskoers een tiental stroken strade bianche: Aangestampt klei met slpit!

Afgelopen week ging ik bij zusterkoersen al iets verder in op deze prachtige koers. Slechte wegen, veel hoogtemeters en Italie zijn de ideale ingrediënten voor een prachtige koers.
Veel renners zullen gretig zijn want als je deze koers vast op je lijstje kan zetten is je seizoen al een heel eind geslaagd.
De finale vindt plaats in de straten van Siena en wie daar wel eens omhoog heeft gefietst weet dat het dan alleen voor de hele sterke jongens is weggelegd.

Op Sporza wordt de koers live uitgezonden en samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is dat toch wel de kijktip van het voorjaar.


Foto: Wielertoeristen tijdens hun versie van de Strade Bianche welke gereden wordt als retro-rit.

De organisatie heeft een prachtige persmap gemaakt met alle info over start en finishplaats, route, prijzen en achtergrondinformatie: Strade Bianche 2014 (pdf). Even downloaden want dat maakt het kijken zeker een stuk aantrekkelijker.

De wedstrijd Strade Bianche is afgeleidt van L'Eroica een historische uitstap voor wielertoeristen. Deze heb ik zelf een vijftal keer gereden en op mijn gewone blog vind je daar tientallen artikelen over: L'Eroica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten