zaterdag 15 maart 2014

Orchies

1700 meter - 3 sterren

Deze strook heeft een L vorm en bestaat uit twee delen namelijk chemin des Prières (1000m) en de chemin des Abattoirs (700m).
Vooral het tweede deel heeft natuurlijk een prachtige naam. Dit deel werd in 1977 al een keer in tegenovergestelde richting gereden.
De huidige combi van deze twee stroken wordt gebruikt sinds 1980.
Het eerste deel na het verlaten van Orchies ligt er niet heel slecht bij, maar de landbouwwerktuigen zorgen dat hier bijna het hele jaar door klei op de weg ligt.
Na ongeveer een kilometer heb je een onhandige slinger gelijk gevolgd door een bocht naar links. Als je weet hoe het zit geen lastige passage maar ik heb er daar al in de kant zien gaan.

Als wielertoerist kan je in deze bocht even de tijd nemen van de gevel van Cafe de la Villette. Op de gevel een geschilderde wielrenner en een pijl welke kant op om in Roubaix uit te komen.
Vanaf de bocht loopt de strook iets op en de kasseien liggen hier een stuk rommeliger.

Over de hele strook zitten wel wat diepere kuilen en om stootlek te voorkomen moet je hier optimaal geconcentreerd blijven.

Het is vooral de opeenvolging van dit soort stroken die voor het sloopwerk zorgen en hier al volle bak gaan rijden is echt alleen voor de allersterkste voorbehouden.
Van hier is het immers nog 60 kilometer tot de wielerbaan en er wachten nog vele, vele stroken.......


Kasseistroken Parijs Roubaix weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten