donderdag 2 juli 2020

Chemin de l'Epinette

200 meter - 1/2 sterren

Dit strookje ligt aan de noordkant van Templeuve en loopt van de D345 naar de D19. De strook vormt al een aantal jaren met de twee volgende stroken de Secteur 7. Deze strook is dan ook de opmaak voor iets langere en lastigere Le Moulin de Vertain.
Toch mogen de 200 meter van Chemin de l'Epinette niet worden onderschat want het is lastig om voorbij een andere renner te komen als deze stilvalt.
Stilvallen kan omdat de stenen in het tweede deel toch vrij slecht liggen en de strook een flauwe bocht naar rechts maakt.
De 1 a 2 ster aanduiding heeft de strook ook niet aan het wegdek te danken maar is volledig te danken aan de beperkte lengte.
Strikt genomen is Chemin de l'Epinette een niemendalletje maar zoals veel stroken in Parijs-Roubaix geldt ook hier: Je gaat op deze strook Parijs-Roubaix niet winnen maar je kan hem er wel verliezen.

Voor nieuwkomers is het nog wel even schrikken want direct nadat je in Templeuve onder het spoor doorkomt is het ineens links en dan direct de kasseien op.
Zelfs na een paar keer nog een verrassend moment en een beetje onhandige situatie. Tijdens de koers zal dat meevallen omdat de weg dan is afgezet.

 Foto: Het eerste deel is vrij recent gerestaureerd maar in het tweede deel liggen de stenen toch vrij slecht.

Voor wielertoeristen is het hier toch uitkijken omdat tegenliggers uit een blinde hoek komen.

Ook bij het afrijden van de strook is het opletten als je weer de doorgaande weg oprijdt.
Omdat je direct de volgende strook (Moulin de Vertain) op moet ben je geneigd even niet zo goed op het verkeer te letten.
Geloof me de kasseien hier zijn geduldig dus neem even de tijd.

Voor renners die nog fris zitten is dit echter een mooie combinatie aan stroken. Tegenstanders die niet zo fris meer zijn kunnen hier een stevige tik krijgen. Zeker als tussen  l'Epinette en Moulin Vertain het gas erop gehouden wordt.Afbeelding: De strook begint links direct nadat je onder het spoor bent doorgegaan. 
Op het laartje is goed te zien  dat Moulin de Vertain vrij snel volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten