woensdag 25 januari 2012

Geen Bos van Wallers in 2012?

Op dit moment verschijnt als een ware lawine het bericht dat mogelijk in de komende editie van Parijs-Roubaix er geen Bos van Wallers zal zitten.
Nu zal iedereen denken dat het niet zo'n vaart zal lopen, maar wie mijn berichten van december serieus heeft genomen weet beter.
Ik ben in december op verkenning in Het Bos van Wallers geweest. Daar trof ik een strook aan die nog nooit zo slecht heeft gelegen.
Ik schrok zelfs wel een beetje. Met een paar man kan je daar dan wel fietsen, maar een peloton wat langs dranghekken moet? Renners die stilvallen?

De natuur is de strook op dit moment werkelijk aan het overwoekeren. Ik zag door het gras en de bladeren ook een put niet en stond direct voor en achter met een platte band.

Het mooie van berichtgeving als die in de kranten van de afgelopen dagen is dat iedereen elkaar maar nakwekt.
Papagaaienpers! Sommige berichten zijn echt 1 op 1 klakkeloos overgenomen!
Dit alles zonder getuigen te zijn geweest van de daadwerkelijk status van de betreffende strook.
Makkelijke en sensationele krantvulling.
Overigens kan een Parijs-Roubaix prima zonder een Bos van Wallers. We hebben immers vaker zonder dan met gedaan.

Ik heb m'n link van het fotoalbum van de betreffende verkenning aan diverse instanties doorgestuurd alleen de traditionele wielersportpers moet nog een beetje wennen aan crowdsourcing.

Ik meen oprecht dat ik er niet heel erg wakker van lig als het bos komt te vervallen. Parijs-Roubaix heeft haar faam niet aan het Bos van Wallers te danken.
Andersom is dit wel het geval. Alleen als het Franse Staatsbosbeheer er voor kiest de natuur haar gang te laten gaan moeten we dat respecteren.
Goed nieuws voor wielertoeristen: je mag er gewoon fietsen.


Foto: Deze foto heb ik in december rond gestuurd naar instanties en media met 
de vraag of dit wel goed gaat komen. Niemand reageert!


Fotoalbum verkenning Bos van Wallers december 2011

7 opmerkingen:

 1. de muur, het bos, wie volgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tochwel het bos zal zeker gebruikt worden dit jaar, met een speciale borstelmachine reinigen ze dat nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n soort machine die wij in Nederland met schaatsen gebruiken. Is er voortaan in Parijs-Roubaix een dweilpauze :-)

  Maar dit is niet zomaar weggeborsteld hoor! Mogen ze echt eerdaags wel beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit verschijnsel, begroeiing met mos e.d, treedt elk jaar op. Ben zelf in juni eens gestuit op gras dat een meter hoog stond, ongelogen. Extra regen en hoge temperaturen (zachte winters dus) maken het wel erger. Zolang er geen verkeer over de weg mag, verandert dit niet. De oplossing is dan jaarlijks een bedrag te reserveren voor een 'professionele' schoonmaak.
  Parijs-Roubaix zonder het Bos is wat mij betreft een enorme aderlating. Vorig jaar heb ik de actie Houd het Bos in de Hel georganiseerd toen het uit het parcours dreigde te verdwijnen. De respons was hoog.
  Pieter Evelein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overigens: dat zoveel krantenstukjes hetzelfde zijn, komt omdat ze van een persbureau komen. De 'ontvanger' (krant, site e.d.) moet erop kunnen vertrouwen dat die tekst juist is.

  BeantwoordenVerwijderen