zondag 13 maart 2022

Mathieu van der Poel in Hoogmis

De organisatie van de Ronden van Vlaanderen heeft bekend gemaakt dat van der Poel op de deelnemerslijst staat voor de editie van 2022. Mathieu kampt al een tijd met een nare blessure aan de rug. Daarom heeft hij de afgelopen maanden heel resoluut gekozen om WK cross en het begin van het wegseizoen aan zich voorbij te laten gaan.

De afgelopen weken gaat het de goede kant op en Mathieu zit 5 dagen per week op de racefiets als we afgaan op de gegeven die hij post op Strava.
Het zou natuurlijk een enorm gemis zijn als Mathieu niet aan de start staat in Vlaanderens Mooiste. Het gaat zijn vierde deelname worden en met een vierde, eerste en tweede plek kan het niet anders dat hij gelijk gezien wordt als een van de kanshebbers.

Om Mathieu toch nog wat koersritme mee te geven wordt overwogen om hem te laten starten in de Coppi e Bartali welke gereden wordt van 22 tot 25 maart.

Dit jaar is Parijs-Roubaix vanwege de verkiezingen in Frankrijk niet de week na De Ronde van Vlaanderen maar twee weken later. Voor Mathieu zou dat dit keer zomaar heel goed uit kunnen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten