donderdag 31 maart 2022

Secteur Frédéric Guesdon

Afgelopen week kreeg Frédéric Guesdon zijn eigen strook zo maakte Les Amis De Paris Roubaix op Twitter bekend. Guesdon wist in 1997 op vrij verrassende wijze te winnen van een flinke kopgroep. Het waren niet de minste die hij er in de sprint oplegde, want tussen de acht man die voor de overwinning gingen sprinten zaten onder anderen Johan Museeuw, Jo Planckaert, Andrei Tchmil en Rolf Sørensen. 

Guesdon deed het altijd goed op de Noord Franse stenen en wist uiteindelijk 11 keer bij de eerste 20 te eindigen. Twee keer heeft hij opgegeven en helaas kwam hij bij zijn laatste deelname in 2012 buiten tijd binnen.

 

Naast Parijs-Roubaix wist Guesdon ook Parijs-Tours te winnen en voor een Fransman is deze combinatie toch hetzelfde als een Vlaming die zowel de Ronde van Vlaanderen als Gent-Wevelgem weet te winnen.

Een andere mooi koers met slechte onverharde stroken die Guesdon op z'n palmares heeft staan is de Tro Bro Leon. Een koers in Bretange die in onze streken helaas niet erg bekend is, maar die iedere Fransman graag op z'n erelijst zet.

De kasseistrook van Bourghelles naar Wannehain gaat vanaf nu door het leven als Secteur Frédéric Guesdon. De strook is 1100 meter lang en heeft vier sterren.
Na deze strook is het nog 25 kilometer tot de finish en nog een vijftal kasseistroken waaronder het monster van  Carrefour de l'Arbre.

Een mooi gebaar van Les Amis De Paris Roubaix en aan het eind van de strook is een keurig zuiltje geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten