zondag 7 april 2013

Verslag verkenning 2013

Op donderdag en vrijdag voor de koers rijden de profs een verkenning. Leuk om dan ook te fietsen en wat foto's te maken.
Het werd een ernstig koud dagje en het nieuwe modewoord in de wiersport werd meermaals gebruikt: ingeduffeld!

Koud, koud en nog eens koud. Voor de wind was zeer koud.

Zondag met de koers gaat de wind wat liggen en zullen de temperaturen wat hoger zijn. Te harde win kan een koers maken maar ook verlammen en dat de renners bij elkaar kruipen.


Zaterdag zouden we nog deelnemen aan een toertocht waar we ook het Bos van Wallers zouden rijden. Dus voor de vrijdag hadden we gekozen voor de finale.
De profs worden natuurlijk netje met de bus ergens aan het begin van De Hel afgezet. Die luxe hebben wij niet en de auto op Carrefour de L'Arbre gezet.
Een mooi markant punt in de koers.

Vandaar zijn we naar Orchies gefietst om vandaar het parcours tot de wielerbaan af te rijden. Vandaar is het dan iets meer dan 10 km terug naar de auto.


In z'n algemeenheid lag dit deel van het parcours er goed bij maar toch een paar zorgpunten.
Op een aantal strok lag veel koeienstront. Weliswaar droog maar op een paar plaatsen waren daardoor kuilen en gaten slecht in te schatten.
Doordat het een aantal dagen goed droog is geweest waren een aantal bocht glad van het stof. Er gaan er zeker vallen. Pont Thibaut heeft listige bochtjes maar ook de tweede bocht in Mons-en-Pévèle.
Op de strook van Mérignies zit een levensgevaarlijk gat in de rug van de weg. Daar zijn gewoon 5 kasseien uitgehaald. Zelf zag ik het net op tijd maar profs zullen zondag er iets harder over gaan een in een peloton is dat toch wat minder overzichtelijk dan met een handje wielertoeristen.

Opmerkelijk was verder dat Chemin de l'Epinette niet deel uit maakt van het parcours. Is een strook van 200 meter en zit al jaren in de koers. Ligt slecht maar is toch doenbaar als je naar wat andere stroken kijkt.


Ook blijf ik me verbazen over de lage steraanduiding van de strook van Hem. Zo kort voor de finish en toch niet flauw.

Onderweg zijn we onder andere Europcar en Lampre tegengekomen. De ploegleidersauto van Europcar hield even in toen ik met pech stond en vroeg of ik assistance nodig had. Bijna had ik de flauwe grap WARME KLEREN gemaakt.


Lampre deelde ruim bidons uit. Verder waren FDJ en Omega Farma en Quick Step aan het verkennen. De meeste profs hadden het echter ook goed koud een wisten niet hoe snel ze bij hun bus moesten komen.Op de wielerbaan in Cafe au Pave natuurlijk even een biertje gedronken en die avond vroeg naar bed want op zaterdag stond er nog een portie van de slechtste stenen op het programma.

Fotoalbum Verkenning Parijs-Roubaix 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten