vrijdag 5 april 2013

Verkenning 2013

Zojuist ben ik met een aantal wielertoeristen vertrokken richting Noord Frankrijk. Gister en vandaag zijn de profs daar aan het trainen.
Zo’n training heeft als doel het testen van het materiaal, kijken of er markante situaties zijn en tot slot is het voor veel renners van belang weer even gevoel bij de kasseien te krijgen.
Ze rijden al een paar weken op kasseien. maar die in Noord Frankrijk zijn net even wat heftiger en talrijker.

Wij gaan daar ook een stukje fietsen en natuurlijk proberen wat foto’s te maken. Morgen zal ik uitvoerig verslag doen.
Een paar dagen voor de koers is het parcours al volledig van pijlen voorzien en zelfs wie er niet zo goed de weg kent kan dan eenvoudig het parcours vinden.
Vooral het stuk tussen het Bos van Wallers en Carrefour de L’Arbre is op deze dagen de moeite om te rijden. Zorg wel dat je de profs niet in de weg rijdt en als je alleen foto’s gaat maken zorg dan dat je goed aan de kant staat. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor zondag.

Het gaat een koude verkenning worden want nu (even voor 6) vriest het er zelf nog en er zal vandaag een straffe wind vanuit de verkeerde kant staan. Zelf pakken we het parcours op ter hoogte van Orchies en rijden door tot aan de wielerbaan. De meeste prof ploegen stoppen bij Carrefour. Opmerkelijk was dat gister bij de verkenning team Sky helemaal doorfietste tot aan de de wielerbaan.
Dat team krijgt nog wel een wat commentaar maar ook hier doen ze weer net wat extra's.

We gaan nu de auto in en morgen meer...............


Foto: Volledige parcours is met deze pijlen uitgezet. Meestal hangen ze op 2-3 meter hoogte dus zelfs als je "aan het wiel" zit kan je ze goed zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten