woensdag 17 april 2013

Herdenking Van Steenbergen

Eerdaags wordt in Antwerpen Rik 1 herdacht. Van Steenbergen kreeg de de toevoeging 1 na het opkomen van Rik Van Looy die het met nummer 2 moest doen.
Twee grote kampioenen: Rik 1 en Rik II

Rik Van Steenbergen heeft een ongelooflijke lange carrière gehad en een fenomenale erelijst bij elkaar gefietst.
Niet gek dat hij in België nog steeds een enorme schare fans heeft. Die fans en aanhang willen nog eens serieus stilstaan bij de carrière van Rik.

Rik is 10 jaar geleden overleden en in Antwerpen willen ze daar uitgebreid bij stilstaan.

Een aantal evenementen zullen kleur geven aan de herdenking aan Rik.

vanaf 28 april kan je terecht op een tentoonstelling in het Sportcentrum op de Louisalei 24 in Hoboken (Antwerpen). De naam van de tentoonstelling is 'Rik Van Steenbergen, tien rondes later'

Op 1 Mei is er in Hoboken koers en komt Les Amis de Paris-Roubaix op bezoek. Zij zullen aan de dochter van Rik de kassei overhandigen die sinds eind jaren 70 aan de winnaar van Parijs-Roubaix wordt overhandig.
Dochter Ann-Marie mag deze in ontvangst nemen voor de overwinningen van Rik in 1948 en 1952.

Op een nieuwe website zal vanaf begin juni onder de naam rikvansteenbergen.be zal de "oude" ploeg van Rik te zien zijn in miniatuurweergave. De minituren zullen geveild worden en de opbengst gaat naar het kinderkankerfonds.

Tevens wordt er een Solo Peugeot ploegleidersauto geveild en ook die opbrengst komt ten goede aan het kinderkankerfonds.
Uiteraard is er ook dit jaar weer de Memorial Rik Van Steenbergen. Deze wordt voor de 23e keer gehouden en is op 4 september en start wederom in Aartselaar.Zie ook: Rik van Steenbergen: 1952

Geen opmerkingen:

Een reactie posten