woensdag 23 januari 2013

Cervelo testrit

In December 2011 maakte ik met een stel vrienden een verkenningsrit door het Bos van Wallers en een aantal omliggende stroken.
Het was een laatste en ultieme aanloop naar de start van deze blog. Wat we aantroffen in Het Bos was niet best.
Ik heb de foto's ook naar diverse instanties en media gestuurd en in een paar weken tijd was het paniek: Geen bos in Parijs-Roubaix 2012!
In blokletters en werkelijk overal! Kranten vielen over elkaar heen om het gekakel maar over te nemen.

Foto: Bos van Wallers december 2011.

Natuurlijk moest er wel wat gebeuren maar de paniek was ook wat over de top. Het begrip kwaliteitskrant kwam bij mij ook gelijk wat onder druk te staan, want ieder kopieerde er lustig op los zonder zelf eens te gaan kijken.

Tijdens ons ritje dronken we koffie in een sportcafé in Haveluy. Toen we vertelde wat we aan het doen waren moesten we een foto van Thor Hushovd aanschouwen.

Foto: Op de vraag of we koffie konden krijgen kregen we een vragende blik. 
Het was toch als kwart over tien! Maar trots kregen we de foto van Thor te zien!

Deze had hij achtergelaten toen hij tijdens een testrit van Cervelo daar een koffiestop maakte. Van deze testrit heb ik inmiddels een filmpje gevonden en zelfs het bezoek aan het cafe speelt een hoofdrol.
Zo'n sfeerloos Noord Frans cafe. Maar met echte mensen. Nordisten vind ik echt toffe lui. Ongecompliceerd en aanpakken.
De labeur van de mijnen zit er blijkbaar nog diep in. Vooral hier waar de grootste mijnen uit de omgevingen stonden. Diep onder het bos lopen nog de mijngangen, maar het zal Hushovd een worst wezen. Koffie in een Noord Frans sportcafe en daarna lekker dokkeren op de stenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten