dinsdag 17 april 2012

De Vlaeminck en De Jong

Wilfried de Jong heeft als aanloop voor de laatste Parijs-Roubaix een roadmovie gemaakt. Hier het stukje uit die film waar hij samen met viervoudig (en bij de opname nog alleen recordhouder) winnaar op bezoek gaat in de legendarische douches van het velodroom.
Daar waar de ene na de andere krant maar klakkeloos koppen overneemt met prikkelende onliners van De Vlaeminck, geeft dit toch weer een heel ander beeld.
Natuurlijk heeft Roger z’n hart op z’n tong liggen en dat levert voor en tegenstanders op.
Het mag misschien wel eens wat minder, maar ik heb het liever dan coureurs die door een mediatraining volledig van hun eigen identiteit zijn ontdaan.
Brave jongens worden doorgaans geen topsporter.
Daarnaast zijn kranten (zeker in België) ware meesters als het gaat om zaken uit hun verband te trekken. Zeker als het om wielervedetten gaat. Vraag het aan Boonen, vraag het aan Gilbert.

Daarnaast zal iedere topsporter Roger begrijpen, want een record verliezen is nooit leuk. Verder blijft Merckx toch koploper in "ex vedetten doen kinderachtig" toen Moser hem van de tabellen smeet. Het was maar een uurtje dat Moser de betere was, maar het deed serieus pijn bij Eddy.
Grote bewondering heb ik nog steeds voor Eddy. Zeer grote! Maar echte toppers zien gewoon niet graag dat hun prestaties "verdwijnen". Logisch en diezelfde eigenschap heeft ze ooit topper gemaakt. Niet willen delen. Zelf de beste willen zijn. Alleen!

Terug naar de productie van De Jong.
De Vlaeminck, niet in koude klakkeloos gekopieerde krantenkoppen maar als mens. Op een van meest legendarische wielersport locaties. Mooi!

1 opmerking: