woensdag 25 april 2012

1 mei 2012: De Superklassieker

Volgende week is het weer zover. Een mooie uitdaging voor de wielertoerist. Hard labeur op de dag van de arbeid. De Superklassieker bevat een groot aantal hellingen uit de Ronde van Vlaanderen en de laatste kasseistroken van Parijs-Roubaix.

Vanuit Oudenaarde kan je kiezen voor een 8 tal afstanden. Bij twee afstanden kom je echter niet op de wielerbaan van Roubaix.
Er zijn een zestal afstanden die wel op de wielerbaan finishen en vanuit de context van deze blog verreweg het interessantst.
Kan je niet opgehaald worden dan kan je via een uitgeplijlde route van 40km terugkeren naar Oudenaarde.
Omdat 1 mei in België een feestdag is staan er al sinds de eerste editie een groot aantal deelnemers aan de start. Onder de deelnemers ook dit jaar weer een aantal vedetten zoals Johan Museeuw, Peter van Petegem, Freddy Maertens, Andrea Tafi en Roger De Vlaeminck.
Een heel opmerkelijke deelneemster is Liz Hatch. Voor veel mannen meer hartslag verhogend dan welke kassei-klim dan ook.

Meer info: website De Superklassieker


Foto: Op de wielerbaan zijn altijd een aantal festiviteiten. Als je de lange afstand rijdt is het wel verstandig om vroeg te starten om hier iets van mee te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten