donderdag 23 maart 2023

Kijktip: E3 Prijs 2023

Morgen wordt de E3 Prijs verreden. Een heerlijke Vlaamse koers met maar liefst 17 hellingen en een flink pak kasseistroken. Met nog maar twee weken te gaan voor Parijs-Roubaix is al meermaals gebleken dat de E3 prijs een goede indicatie is wie goed gaat zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.
Meermaals wist de winnaar van de E3 prijs ook een van de twee kassei-monumenten te winnen.
 
Voor de combi E3 Prijs - Parijs-Roubaix even wat statistieken gemaakt van renners die in één jaar zowel beide koersen wisten te winnen:
2017 Greg van Avermaet
2013 Fabian Cancellara
2012 Tom Bonnen
2010 Fabian Cancellara
2005 Tom Boonen
1994 Andrei Tchmil
1965 Rik van Looy

Mooi lijstje om tussen te staan. 
 
Peter Sagan, Niki Terpstra, Andrei Tchmil, Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Eddy Planckaert, Eric Vanderaerden, Jan Raas, Roger De Vlaeminck en Noël Foré wisten beide koersen ook te winnen maar niet in hetzelfde jaar.
Ook dat is een indrukwekkend rijtje en het laat zien dat wie goed is in de E3 prijs een serieuze kandidaat is voor Parijs-Roubaix. 
Voor de Ronde van Vlaanderen versus E3 prijs zien we voor een groot deel dezelfde namen.

Morgen genieten van de E3 en dat is door de jaren heen toch een mooie grote koers geworden en iedereen wil maar wat graag op die fraaie erelijst staan.
De winnaar morgen zal van goede huize moeten komen want het wordt slecht weer en met 17 hellingen en een serieus pak kasseien wordt het een forse uitdaging.

Wie het wil volgen zorgt dat hij om 14:15 voor de TV zit. Je hebt de keuze uit België 1 en Eurosport 1.
De live uitzending begint zodra de renners in de heuvelzone aankomen en van de 17 beklimmingen zullen er 16 live te volgen zijn.
Aan bod komen uiteraard de Taaienberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Korte Keer en Eikenberg.
Kasseistroken die de renners onder de wielen krijgen zijn onder meer de Paddestraat, Holleweg,  Mariaborrestraat en de Varent.
 
Zet het bier maar vast koud zou ik zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten