vrijdag 31 maart 2023

Geiten in het Bos van Wallers

Ieder jaar zien we dit probleem terugkomen. Teveel gras op de strook van het Bos van Wallers. Deze strook is verboden voor gemotoriseerd verkeer en heel veel fietsers die daar door het jaar komen kiezen doorgaans voor het paadje naast de strook.
Omdat er niet gereden wordt tierd het gras er dan ook welig. Ben er wel eens begin van het jaar geweest toen er nog geen blaadjes aan de bomen zaten maar de kasseien waren helemaal groen van het gras.

Omdat gemotoriseerd vervoer niet is toegestaan kan de organisatie van Parijs-Roubaix ook niet even met een boenmachine over de stenen. Als je er alleen bent als wielertoerist is er over dat gras prima te fietsen.
Alleen als het regent tijdens de koers zou er een extreem gevaarlijke situatie ontstaan wat het gras wordt spek en spekglad. Weg met dat gras dus!


De organisatie bedacht een creatieve en milieuvriendelijke oplossing namelijk een kudde uitgehongerde geiten. Er is een hek (wat we ook kennen van de mobiele schappenkuddes in Nederland) neergezet om te voorkomen dat de geiten het bos intrekken.

De geiten staan er nu een paar weken en hopelijk eten ze de komende week nog even door want volgende week wordt toch wat nattigheid verwacht.

Of de geiten door Thibaut Pinot zijn geleverd is niet bekend. Deze Fransman heeft immers een geitenboerderij in de Vogezen. Alleen geiten worden doorgaans geassocieerd met klimmen en dat is ook precies waar de kwaliteiten van Pinot liggen. De Fransman heeft dan ook nog nooit aan de start van Parijs-Roubaix gestaan.

Toch bizar dat klimmers als geiten er voor moeten zorgen dat volgende zondag Parijs-Roubaxi door kan gaan.

Na de koers zullen de geiten mogelijk weer geplaatst gaan worden. Als je in de buurt bent leuk om even te kijken naar deze eco-grasmaaiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten