donderdag 28 oktober 2021

In 2022 zelf fietsen

Uiteraard kan je iedere dag Parijs-Roubaix gaan fietsen. Nagenoeg altijd is de wielerbaan open en kan je het magische gevoel ervaren hoe het is om na een dagje stuiteren deze legendarische baan op te rijden.
Wie liever deelneemt aan een georganiseerd event heeft het de laatste jaren niet best gehad want menig evenement is door de Coronacrisis gesneuveld.
 
Gelukkig laten organisatoren de kop niet hangen en is de planning voor 2022 bekend gemaakt. We mogen toch aannemen dat deze nu doorgaan. Daarbij is het niet uitgesloten dat organisaties door de Franse overheid gedwongen worden het aantal deelnemers te beperken.
Inschrijven is nog niet mogelijk maar als je aan een bepaald evenement mee wil doen is het verstandig om het in de gaten te houden en op tijd in te schrijven.
 
12 april 2022 - Paris-Roubaix Challenge (ASO)
Het is al weer de 12e editie van deze toertocht die traditioneel wordt gehouden op dag voor de koers van de Elite mannen. De koers is dit jaar vanwege verkiezingen niet op de tweede zondag in april maar een week later. Daardoor is de Challenge ook een weekje later.
Afstanden : 145. 107 en 70km


30 april en 1 mei 2022 - Roubaix Gravel #1 (VCR)
Velo Club Roubaix organiseert al jaren naast de gewone toertocht ook een editie voor de MTB (VTT in Frankrijk) maar willen nu ook liefhebbers van gravel bedienen. De Corona-crisis heeft er voor gezorgd dat de eerste editie even op zich liet wachten maar volgend jaar is het dan toch zover.
Deelnemers kunnen kiezen uit 125, 95 en 70km.  
Asfalt maar deelnemers worden vooral getrakteerd op veel kasseien en veel gravel. Finish is uiteraard op de wielerbaan.


5 juni 2022 - Paris-Roubaix Cycloturismo (VCR)
VCR heeft een paar jaar geleden er voor gekozen de eerste saaie asfalt km's eraf te snijden. Met 210 kilometer waarvan 52 met kasseien heb je echt wel het idee dat je Parijs-Roubaix hebt gereden. Sterker dit is echt een stoer potje toerfietsen en het grootste deel van de deelnemers is doorgaan erg blij als ze de wielerbaan hebben bereikt.
Wie die 210 kilometer toch te lang vindt kan kiezen voor 120 of 70km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten