zaterdag 2 oktober 2021

1e vrouwen editie voor Lizzie Deignan

Elizabeth Deignan heeft vanmiddag op indrukwekkende wijze de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen. 
Op de eerste kasseistrook met nog 82 kilometer te gaan begon ze aan een groot avontuur wat ze succesvol wist af te ronden.
 
De extreme regen bleef uit maar op een aantal kasseistroken was toch veel blubber wat voor de nodige valpartijen zorgde. Toch zal zonder die valpartijen er geen andere winnares zijn geweest. Deignan was enorm sterk en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit. 
Marianne Vos probeerde op de strook van Camphin-en-Pévèle in een alles of niets poging nog bij Deignan te komen. Vos snoepte snel een minuut van de voorsprong af maar Deignan was te ver weg.
 
Zeer knappe prestatie van Vos maar na de tweede plek van vorige week op het WK had dit toch een heel mooie revanche kunnen zijn.
Op Deignan stond echter geen maat en Lizzie had ook slim gekoerst. Door vroeg in de aanval te gaan bleef ze uit de ellende van valpartijen. Alleen rijden is uiteraard mega zwaar maar heeft in een koers als deze veel voordelen.
Waarom hebben we gezien in de achtervolgende groep waar toch een paar keer een serieuze valpartij viel op te te tekenen.
Dat neemt niet weg dat Lizzie het voor ons als TV-kijker ook een paar keer heel spannend wist maken. Zo was er de slipper in de laatste bocht op Mons-en-Pévèle en ook op Camphin-en-Pévèle maakte Lizzie het voor de TV-kijker even heel spannend.

Een mooie eerste editie voor vrouwen maar er mag volgend jaar echt wel 40-50 kilometer aan de voorkant voor gezet worden. Daarnaast hoop ik dat volgend jaar de live uitzending eerder begint, want toen deze vanmiddag begon was de koers - ondanks de schitterende achtervolging van Vos - eigenlijk al gedaan.
Achter Vos kwam ook Elisa Longo Borghini alleen aan op de wielerbaan en dat leverde bij elkaar wel een heel schitterend podium op.
 
Podium vrouwen 2021
1. Elizabeth Deignan
2. Marianne Vos
3. Elisa Longo Borghini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten