maandag 17 december 2012

Nog 111 dagen

Ik kan er een dagje naast zitten maar het is nog 111 dagen tot de 111e editie van Parijs-Roubaix.

Dat betekend dat vandaag de serie start van 111 blogjes als ultieme voorbereiding op - dat vind ik nochtans - de mooiste eendagskoers van het jaar.

De 111e editie zal verreden worden op zondag 7 april 2013. Het is natuurlijk nog te vroeg om nu al te gissen wie er tot de kanshebbers behoren.
Ieder zal Boonen, Cancellara, Hushovd, Boom, Ballan, Phinney, Terpstra, Flecha, Vansummeren en Vanmarcke op z'n lijstje hebben staan.

Maar Fabian Cancellara weet wat dat soort lijstjes waard zijn. Door een sukkelige valpartij in de Ronde van Vlaanderen dit jaar werd Fabian met een enkele klap van topfavoriet een doorsnee toeschouwer.
Boonen liet het echter niet aan z'n hart en zonder al te grote tegenstand zocht hij dan de tegenstand vooral in zichzelf.
Met een indrukwekkende solo ging hij op weg naar z'n vierde Parijs-Roubaix en daarmee kwam hij gelijk met recordhouder Roger De Vlaeminck.

Gaat Boonen dit jaar voor het onmogelijke? Echt onmogelijk is het niet. Als De Vlaeminck iets meer mazzel had gehad had hij zomaar op zeven uit kunnen komen.

Toch is het mooi om 111 dagen lang toe te leven naar deze koers die met geen andere koers te vergelijken is.

De komende 111 dagen zal ik diep de geschiedenis induiken, maar ook alle relevante actualiteiten volgen.

Wie niks wil missen kan ook via Twitter en Facebook de updates op deze blog volgen.
Eerdaags zullen de berichten ook daar worden geplaatst. Van Facebook naar Twitter gaat inmiddels automatisch, maar van Blogger naar Facebook wil nog niet lukken.

Morgen neem ik de aftrap met Georges Claes die Parijs-Roubaix zowel in 1946 als 1947 wist te winnen.

Foto (Ingmar de Weijer): Boonen komt in 2012 dolgelukkig over de streep op het velodroom van Roubaix.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten