dinsdag 31 juli 2012

Stab Velodrome

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het nieuwe overdekte velodroom in Roubaix klaar te krijgen.
De baan zal GEEN vervanging zijn van de huidige open baan en deze blijft gewoon bestaan. De open baan zal alleen gebruikt worden voor de finish van Parijs-Roubaix en voor diverse evenementen voor wielertoeristen.

Naast de nieuwe overdekte wielerbaan is er op hetzelfde complex een BMX baan aangelegd.
Opmerkelijk dat zo'n groot sportcomplex midden in de stad kan overleven, want naast de historische wielerbaan ligt ook een aantal voetbalvelden.
Het gebouw met de nieuwe wielerbaan heeft tevens ruimtes voor seminairs en om hier een "heidesessie" met je bedrijf te houden is best een inspirerende gedachten.

Het nieuwe velodroom is genoemd naar Jean Stablinski. Deze Pools-Franse wielrenner heeft in de mijnen van Wallers-Arenberg gewerkt. De kennis van deze omgeving heeft hij in 1968 gebruikt om de organisatoren van Parijs-Roubaix te adviseren om Het Bos van Wallers op te nemen om de terugloop aan kasseien tegen te gaan.

Bij het oprijden van het Bos van Wallers staat ook een monument voor Stablinski. Ook is de eerste kasseistrook (Troisville) in de koers naar Stablinski genoemd. 

Het sportcomplex was al decor voor aankomst van een klassieker en er wordt ieder jaar een top cyclocross gereden. Met de aanvulling van een hoogwaardige overdekte wielerbaan en BMX parcours verwerft Roubaix zich van een prachtig multi wielersportcentrum.

Website Velodrome covert Roubaix

Foto: Stab Velodrome in aanbouw (januari 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten