woensdag 18 juli 2012

Le Circuit de la Marque à l'Arbre

Vandaag met m'n dochter deze permanente MTB tocht gefietst. Tocht is vooral voor de wat minder fanatieke fietser. De rit cirkelt rond het laatste stuk van het parcours van Parijs-Roubaix.
De strook van Carrefour de L'Arbre is in z'n geheel opgenomen maar ook een stuk van de legendarische strook "Route de Gruson" die in 1977 voor het laatste is gebruikt. Roger de Vlaeminck trok hier solo overheen en hierna zorgde de aanleg van de TGV dat de strook niet meer in het parcours was in te passen.
Het stuk kasseien ten zuiden van het restaurant de L'Arbre is in 1978 gebruikt en het was Moser die daar solo z'n kunsten liet zien.

Bij 6 Boniniers (recreatiepark even onder Hem) kruis je het parcours en liefhebbers pakken dan even de strook van Hem.
De rit is 33 kilomter en bevat een te verwaarloze aantal hoogtemeters.
Een leuke verlenging van de rit is te maken vanaf het moment dat je bij Camphin-en-Pevele de A27 hebt overgestoken.
Je kan dan door de landerijen zigzagend gebruik maken van een aantal "unkown" kasseistroken en onverharde wegen om bij Cysoing te komen. Vanaf daar volg je het parcours van Parijs-Roubaix en kom je vanzelf bij Carrefour de L'Arbre weer op de route van deze MTB rit.
Uitbreiding is 15 kilometer en je krijgt 3 extra 4 sterren stroken:
Pavé Duclos-Lassalle (Cysoing)
Bourghelles naar Wannehain
Camphin-en-Pévèle

Le Circuit de la Marque à l'Arbre is een rit met een hoog recreatief gehalte en laat zien dat Noord Frankrijk een aantal zeer fraaie plekjes heeft.
De route is met houten bordjes uitgezet en een ideaal startpunt is Restaurant de L'Arbre.
Een kaart is handig want niet altijd is duidelijk hoe je moet fietsen.

Op m'n gewone blog heb ik een uitvoerig verslag van deze dag gemaakt:
Verslag Le Circuit de la Marque à l'Arbre

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen dat ze ook 'vergeten' keien in de route hebben opgenomen, Gerard. Tja, als je het als Fransen slim aanpakt, exploiteer je P-R optimaal, dus ook met een mtb-route. Benieuwd hoeveel fietsers er rijden.

    BeantwoordenVerwijderen