zondag 8 juli 2012

Leader 1: Hell of the North

Een regenachtige dag en je wilt zelf niet op de fiets stappen. Een uurtje de tijd doden voor de live uitzending van de de Tour begint.
Of gewoon de donkere winteravonden aangenaam doorbrengen.

Dat laatste blijft de basis gedachten achter een bordspel. Ondanks de opkomst van computerspelletjes hebben bordspellen een grote en fanatieke aanhang.
Deze ontwikkeling heeft zich vooral ingezet toen de spelers van bordspellen meer en meer het scenario van een spel zelf konden configureren en procenten spelen daar graag op in.


>


Ook bij dit wielersport spel kan je de koers helemaal inrichten zoals jij dat wil. Veel beklimmingen, slecht weer, veel lekke banden en bevoorradingen waar jij denkt dat ze het beste geplaatst kunnen worden.
Je kan het spel spelen met 2 tot 4 spelers. De regels zijn vrij uitgebreid omdat met alle aspecten van een wielerkoers rekening wordt gehouden.
De snelheid van het peloton, de vluchters en of je wel genoeg "tankt" bij de bevoorradingen.Het opzetten van het spel is al een feestje op zich. Je mag namelijk zelf het parcours opbouwen.
Ik kon het natuurlijk niet laten om bij de eerste keer er veel kasseien in te stoppen.
Dat doet de naam van het spel immers alle eer aan: "Hell of the North"
Er is zelf een mogelijkheid om op een wielerbaan te finishen om het helemaal echt te maken.Om het echte speelplezier goed te waarderen zal je het spel een aantal keer moeten spelen.
De speltoebehoren zijn echter leuk om beet te pakken en zullen niet snel vervelen.
Door de diversitiet van het zelf opzetten is er voldoende basis om het spel over langere periode aantrekkelijk te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten