dinsdag 26 november 2013

Inschrijving Paris-Roubaix Cyclotoursime

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor Paris-Roubaix Cyclotoursime welke gehouden wordt op 8 juni 2014.
Knap hoe deze organisatie op 20 Euro blijft zitten terwijl heel wat andere organisaties al criminele bedragen rekenen.

Een viertal uitvoerige bevoorradingen zullen beschikbaar zijn en de deelnemers krijgen bij de finish een drankje en een sandwich. Ik heb zelf al een groot aantal keer deelgenomen aan evenementen van VCR en bij de start een volle bidon is voor mij altijd genoeg. Onderweg krijg je meer dan een normaal mens op kan op een dag.
Natuurlijk wordt je hongerig van kasseien maar twee noodreepjes in je shirt is echt voldoende.

Start is vanaf 5 uur en je mag tot 20:00 uur de tijd nemen om de wielerbaan te bereiken. 212 kilometer en dat is iets kilometer en dat is iets korter dan de profs maar dat wordt gecompenseerd door iets meer kasseistroken toe te voegen.
Maar liefst ruim 55 kilometer kasseien krijg je onder de wielen.

Helm is verplicht en volgwagens mogen NIET op de stroken. Beide maatregelen zijn niet om te pesten, maar om de veiligheid natuurlijk zo hoog mogelijk te maken.

Zij die geen vervoer hebben kunnen gebruik maken van de shuttle maar dat dien je vooraf op te geven en kost 35 Euro.
Een souvenir kassei kost 15 Euro en een speciaal shirt 50. Prima shirt gebruik het al vijf jaar.

Er zijn hulpdiensten en EHBO aanwezig en na afloop mag je gebruik maken van de legendarisch douches. Je wordt door VCR een hele dag gepamperd en hoeft alleen nog maar te fietsen.

Inschrijven op de website van Velo Club Roubaix

Foto: Bevoorrading Wallers-Arenberg tijdens de editie van 2012. Genoeg om de tweede helft met een gevulde tank in te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten