woensdag 16 mei 2012

Voorinschrijving gesloten

De voorinschrijving van de toerversie van Parijs-Roubaix is gesloten. Totaal zo’n 1300 voorinschrijvingen maar een aantal inschrijvingen moet nog worden gevalideerd.
Toch geeft het al een aardig beeld waar de deelnemers zoal vandaan komen.

Meest opmerkelijke blijft toch Spanje met wat ik voor het gemak maar het Flecha-effect noem. Opmerkelijk is natuurlijk ook dat Nederland met fors meer wielertoeristen richting Noord-Frankrijk reist dan België.
Voor Belgen is de drempel een stuk lager door de kortere reistijd en daarnaast heeft België natuurlijk een zeer indrukwekkende rij winnaars.
De vierde van Tom Boonen is voor de Belgische wielertoeristen blijkbaar geen reden om massaal naar “De Hel” te gaan.

Natuurlijk kan je op de dag zelf nog inschrijven, maar Parijs-Roubaix is niet een tocht die je ineens spontaan gaat rijden. Zelf denk ik dat het dit jaar op 2000 blijft hangen.

De rit is dit jaar op zondag 10 juni en er kan vanaf 5 uur gestart worden. Let op als je vroeg start dat je dan een lampje op je fiets hebt en een veiligheidsvestje.

De voorinschrijvers komen uit 16 landen en zijn als volgt verdeeld:
Frankrijk 515
Groot Britanie 204
Nederland 136
Belgie 107
Duitsland 92
Spanje 89
Italie 80
Noorwegen 11
Denemarken 7
Oostenrijk 6
Luxemburg 6
Australie en  Nieuwe Zeeland 2
Canada, Ierland en Japan 1


Foto: Handig met inkopen als de organisatie weet hoeveel er ongeveer komen. Ook dit jaar zullen de deelnemers weer kunnen rekenen op een uitstekende verzorging (foto editie 2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten