maandag 12 maart 2012

Casa Grinta

Tussen Boom en Rumst ligt de kleine deelgemeente Terhagen. Dit vroegere steenbakkersdorp bevat nauwelijks 2500 inwoners en ligt aan de Rupel (zijrivier Schelde).
Deze rivier en de locatie van het dorp zorgt voor de nodige berdrijvigheid maar dat is niet wat ons naar Terhagen voert.

Aan de doorgaande weg ligt namelijk een voor wielersportfans zeer bijzonder restaurant.
Casa Grinta wordt gerund door wielersportfan Paul van Bommel.
Paul heeft een unieke verzameling en deze staat uitgestald op de verdieping boven het restaurant.
Fietsen, truien, trofeeën, boeken, posters, petjes en veel hebbedingetjes.
Nu zijn er meer wielerfans die een zolder vol hebben dus dat is niet zo heel bijzonder.
Speciaal is vooral de inrichting van het restaurant zelf. De opmerkelijke inrichting is verzorgd door twee kunstenaressen: Lut Vandebos en Jasmine Sellier.
Een grote lamp gemaakt van bidon's is direct een eycatcher. Ook de muren verraden dat hier met een groot wielerhart gekookt wordt.
Het meest opvallend zijn toch de tafels. Alle tafels hebben een thema gekregen. Zo is er een tafel van de 6 daagse van Antwerpen (niet ver van Terhagen) en natuurlijk van Merckx.
Mooie thema's zijn natuurlijk de Flandrien en de Ronde van Vlaanderen. Schitterend vormgegeven en prachtig hoe kunst, design en passie voor wielersport een verbinding vinden.
Liefhebbers van Parijs-Roubaix worden niet teleurgesteld. De tafel is werkelijk schitterend.

Paul serveert van donderdag tot zondag een drietal menu's en wie niet zo'n trek heeft kan zich beperken tot het hoofdgerecht.


Gegevens Casa Grinta
Cardinaal Cardijnstraat
2840 Terhagen
tel: 03 888 33 11
http://www.casagrinta.be/

2 opmerkingen: