vrijdag 23 december 2011

Handleiding van deze blog

Gister kondigde ik aan dat ik tot Parijs-Roubaix 2012 iedere dag een artikel ga plaatsen.
Die belofte ga ik ook waarmaken want er zijn al ruim 130 artikelen klaar, staan opgemaakt en van foto's voorzien.
Als ik nu - om een absurd voorbeeld te geven - op een onbewoond eiland beland zonder internet gaat het hele circus tot ver in april automatisch door.
Met historische artikelen maakt dat ook niet uit. Een blog over de editie van 1971 ( een van m'n favorieten) kan ik nu plaatsen, over twee weken of over 6 maanden.

Natuurlijk wil ik ook op actualiteiten inspelen. Dan maak ik daar op dat moment een actueel blogje van en de rest schuift gewoon door. Is er heel veel actueel te melden schuift er dus veel door.

Om extra van deze blog te genieten even een kleine uitleg hoe de opbouw zal zijn.

Thema's
De meeste blogjes zullen onderaan een label/thema krijgen. Handig als je meer blogjes zoekt over dat zelfde thema. Zo komt er een thema "espoirs" en klik je daarop dan krijg je alle blogjes die over de espoirs (amateurs) gaat.
Wil je alles over Italiaanse winnaars klik je op Italië.
De belangrijkste thema's komen rechts in de kantlijn.
Als iemand een suggestie heeft voor een thema om de blogjes beter te kunnen vinden laat het gerust weten. Input is altijd welkom.

Pagina's
Ik heb een aantal hulppagina's gemaakt (hierboven in de menubalk zichtbaar) om het zoeken wat eenvoudiger te maken. Hoewel het niet het doel is wordt een blog als deze toch een soort van naslagwerk.

De pagina's met "links" en "over mij" spreken denk ik voor zich.
Heb je een link die er beslist de moeite waard is om op te nemen laat het weten. Ook hier is input meer dan welkom. Als je "over mij" suggesties hebt zijn deze ook welkom, alleen ik ben bang dat het is zoals het is.

Op de pagina parcours gaat een overzicht komen van secteurs (kasseistroken) en historische parcoursen. Gewoon een hulppagina om van daaruit eenvoudig iets over het parcours te vinden.

De pagina "erelijst" geeft een chronologische opsomming van alle winnaars.
Van alle edities komt er een blogje. Dat gaat wel even duren, maar ik maak ze van iedere winnaar. Is een blogje gepubliceerd dan zal er een link verschijnen op het betreffen jaar/winnaar. Ook deze pagina is dus bedoeld om snel iets te kunnen vinden. De eerste weken zal er nog weinig te vinden zijn maar daar gaat de komende drie maanden rap verandering in komen.

De pagina "coureurs" werkt hetzelfde als erelijst alleen nu staan de coureurs in alfabetische volgorde. Coureurs die meermaals een overwinning hebben behaald heb ik een label (thema) van gemaakt. Op deze pagina zal ik ook coureurs opnemen die wellicht nooit gewonnen hebben maar wel een bijzondere rol hebben gespeeld.

De pagina "wielertoeristen" is het verzamelpunt voor een ieder die zelf een keer in "De Hel" wil gaan fietsen. Op deze pagina vind je een overzicht van verwijzingen naar blogjes die vooral van toepassing zijn voor wielertoeristen.

Ben je de weg kwijt druk je gewoon weer op "start" en krijg je de meest actuele blogjes.
Het zoekveld in de linkerbovenhoek werkt ook erg goed als je iets heel specifieks zoekt.

Op ieder artikel kan je reageren met de reactieknop (Reaties). Om de interactie met de gebruikers van deze blog verder te vergroten heb ik een Facebook pagina aangemaakt.
Hier staan wat extra's als wallpapers maar kan je zelf ook naar hartenlust berichten plaatsen over jouwe favoriete editie, coureur of kasseistrook.

Parijs-Roubaix blog op Facebook

Vanaf morgen het eerste inhoudelijke blogje en dan 110 dagen iedere dag klokslag 20:00 uur.
Input van lezers en bezoekers blijft welkom, want na die 110 dagen ga ik gewoon door met deze blog verder uit te bouwen.

Na twee dagen van introductie hoop ik dat de plannen helder zijn. Plannen en ambitie genoeg nu maar hopen dat het in de smaak gaat vallen.

Vanaf morgen gaan we genieten van de mooiste koers die er is: PARIJS-ROUBAIX!


Foto: Zelf in actie in wat wel de Hushovd bocht wordt genoemd. Let op de retro fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten