maandag 10 april 2023

Alison Jackson : 2023

Toen ik zaterdag de TV aanzetten kreeg ik gelijk zo'n De Mol/Hayman visioen. Dik 5 minuten en rij dat maar eens dicht. De problemen gaan zich echt opstapelen als je in het peloton zit en dan met pech te maken krijgt. Marianne Vos kan daar inmiddels over meepraten.
 
Die keek na een lekke band ineens tegen een flinke achterstand op een peloton wat dan weer een forse achterstand had op de kopgroep. Overigens onbegrijpelijk hoe de Jumbo ploegleiding Marianne alleen liet zwemmen. Je zou mensen voor minder ontslaan. 

De problemen voor de kanshebbers gingen zich echt opstapelen toen Borghini (vorig jaar nog eerste) haar fiets onbestuurbaar werd en de achtervolgers op een hoop gingen. Ook topfavoriete Lotte Kopecky ging onderuit en zo waren de drie belangrijke kanshebsters in een zeer lastige situatie gekomen.
Een situatie die voorkomen had kunnen worden als Team SD Worx (Kopecky), Trek-Segafredo (Borghini) en Jumbo-Visma (Vos) eerder in de koers hun verantwoordelijkheid hadden genomen en de voorsprong van de kopgroep binnen een paar minuten hadden gehouden.

In de kopgroep kregen ze er daardoor steeds meer vertrouwen in en het was vooral de latere winnares Alison Jackson die haar medevluchtsters aanspoorde om te blijven koers. Of Jackson al aan winst dacht weten we niet, maar ze wist wel als dit groepje van zeven voorop bleef dat ze een schitterende uitslag ging rijden.
Geen van de dames lukt het om zich van dit groepje te onttrekken en met zeven vrouwen gingen ze de wielerbaan op. 
Femke Markus kwam op de wielerbaan onfortuinlijk ten val en het zou sprinten worden met zes. 
 
Soms is wielrennen een genadeloze sport en wint niet altijd degene die de koers heeft gemaakt.
 
Zaterdag 8 april 2023 was er echter een van de rechtvaardigheid en Alison Jackson mocht tot haar eigen verbazing de handen in de lucht steken.
Een vreugde dansje volgde en wie Alison Jackson wat langer volgt weet dat oprecht is. 
Dik en dik verdient en ik denk dat het s'avonds aan tafel bij SD Worx, Trek-Segafredo en Jumbo-Visma niet erg gezellig geweest zal zijn. Bij EF Education des temeer:


Podium vrouwen 2023:
1. Alison Jackson (Cnd/EF Education)
2. Katia Ragusa (Ita/Liv Racing Xstra)
3. Marthe Truyen (Bel/Fenix-Deceuninck)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten