zaterdag 4 juni 2016

De Jos & Maarten Show

Maarten Tjallingii neemt afscheid als actief renner en we zullen hem missen. Hoeveel kilometers heeft deze man op kop gereden? Altijd in de aanval en altijd genieten. Gewoon geniet van knalhard fietsen. In een andere rol en in een kleinere ploeg had hij waarschijnlijk een veel grotere erelijst bij elkaar gereden maar hier heeft hij nu eenmaal voor gekozen.
Maarten had de eerste etappes van de Giro uitgekozen zoals we allemaal weten. Maar ook de laatste met finish in Turijn.
Een aantal plaatselijke ronden op een lastige omloop waren zijn doel. Samen met ploegmaat Jos denderde het Jumbo-Lotto duo door de straten van Turijn.
Als je hun gezichten zag deed het zeer aan je eigen benen. Ze haalde het niet maar man, man, man wat hebben die gasten gereden.

Maarten bedankte in de laatste ronde het publiek en hij is ook behoorlijk populair in Italie. Niet gek want hij heeft zo'n beetje een abonnement op de lange vlucht in Milaan-San Remo.
Uiteraard heb ik hem boven op het heuveltje in Turijn hartstochtelijk aan staan moedigen. Heerlijk, heerlijk, heerlijk om die gasten zo te zien knallen!

Jammer voor Maarten dat ploegmaat Steven niet in het roze op het hoogste schavot kon gaan staan. Dat was immers echt een schitterend afscheid geweest.
Hoe dan ook van Maarten hebben we weer genoten en ieder die de wielersport een warm hart toedraagt zal het betreuren dat hij gaat stoppen.

Maarten is 11 maal gestart in Parijs-Roubaix en heeft slechts één keer opgegeven. Zijn beste resultaat was in 2011 toen hij derde werd en met een grote glimlach op het podium stond.

Maarten bedankt voor alle mooie jaren!
Fotoalbum Giro 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten