dinsdag 9 juli 2013

Telegram aan Gios

Veel van ons weten niet eens meer wat een telegram is. Eigenlijk is een telegram net zoiets als een SMSje.
Alleen je moest naar het postkantoor om je tekst op te geven. Deze werd dan overgeseind naar het postkantoor welke zo dicht mogelijk bij de ontvanger zat.
Daar werd de tekst op een strookje uitgeprint. De strookjes werden op een formulier geplakt en een speciale postbode bracht het naar de ontvanger.
Razendsnel voor die tijd.
Mijn laatste telegram heb ik verstuurd toen ik "verkering" met m'n vrouw kreeg.
Iets minder dan 20 jaar geleden maar mail was alleen "professioneel" beschikbaar en SMS was in een experimenteel stadium. Laat staan iets als een webblog!
Een soort prehistorie maar daardoor zo mooi passend bij Parijs-Roubaix.

Bij Gios Torino hadden ze nog een oud telegram liggen. Het is door Columbo aan Gios verstuurd toen Roger de Vlaeminck in 1975 z'n derde overwinning behaalde.
Een overwinning die telde want hij klopte wereldkampioen Merckx die na een zware koers nooit de traagste was.

Columbo was de fabrikant van de stalen Columbus buizen waar Gios haar frames mee maakte. Mooi om te zien hoe fabrikanten elkaar een felicitatie stuurde.

Vrij vertaald: Hartelijk gefeliciteerd met de klinkende overwinning van de Vlaeminck in Parijs Roubaix.
Getekend A.L.Colombo (Angelo Luigi Colombo).
Colombo was de oprichter van Colombo SPA en al vanaf 1919 actief. Niet alleen in stalen buizen voor racefietsen (Columbus buizen) maar ook in de auto- en motorsport vonden de buizen van Colombo hun weg.
In 1977 werd Columbus (buizen voor racefietsen) afgesplitst om zich volledig te specialiseren.
Een zeer groot deel van de Italiaanse racefietsen werden in die periode gebouwd van Columbus buizen waaronder dus ook de Gios waarop de Vlaeminck in 1975 z'n overwinning behaalde.

Prachtige overwinning maar wat te denken van dit prachtige document. Het is nog niet eerder gepubliceerd en ik ben Marco Gios - de zoon van Aldo - dan ook zeer erkentelijk dat hij dit fraaie telegram voor deze blog beschikbaar heeft gesteld.


Op de website van Gios Torino staan de nodige fraaie historische foto's.

2 opmerkingen: