zondag 9 september 2012

Wevelgem-Roubaix-Wevelgem 2012

Deze uitstap voor wielertoeristen werd dit jaar voor de tweede keer gereden. Het parcours gaat van de finishlijn van Gent-Wevelgem naar de finishlijn van Parijs-Roubaix.
Je kon kiezen uit 60 of 100km.
De tocht is een initiatief van de beide gemeentes en heeft natuurlijk als belangrijkste doel om mensen in beweging te brengen.
Voor veel wielertoeristen en wielersportfans is de wielerbaan van Roubaix bijna iets heiligs.
Alleen de meeste wielertoeristen hebben er geen trek in een dag op de kasseien te dokkeren om dan een keer een rondje op de wielerbaan te mogen rijden.
De tocht van vandaag bevatten maar één enkele kasseistrook en daar was ook nog een smal fietspaadje langs.Belangrijkste hindernis van vandaag was echter Mont Saint Aubert. Onder wielertoeristen een bekende klim die ook meetelt voor het internationaal klim brevet (B.I.G.).
De overige beklimmingen waren allemaal een stuk minder steil en lang dus voor een getrainde wielertoerist een heerlijk uitje naar de wielerbaan van Roubaix.

Inmiddels hebben ze twee wielerbanen in Roubaix. De opening is pas volgende week. Daar heb ik een uitnodiging voor maar twee weken achter elkaar vind ik even genoeg.
Daarom kwam het extra goed uit dat we even een mini rondleiding kregen in dit nieuwe overdekte wielerpaleis.
Prachtige baan en er komt veel licht naar binnen. Deze overdekte baan wordt GEEN vervanger voor de open baan waar Parijs-Roubaix haar finish heeft.
De nieuwe baan is vooral bedoeld om het Franse baanwielrennen naar een hoger plan te trekken.Ben je op de wielerbaan ga je natuurlijk even wat drinken in Cafe Pavé. Een aantal Franse wielertoeristen hadden al bezit genomen van de bar. Voor ons nog even geen bier want we moesten nog terug naar Wevelgem.
Wel weer genoten van de foto's die daar aan de muur hangen.
Omdat op de heenweg je een flinke lus naar het oosten had gemaakt ging het nu via een korte route terug naar Wevelgem.

De route van de hele rit gaat nagenoeg volledig over heerlijk rustige wegen. De route was keurig met oranje pijltjes uitgezet.
Bevoorrading, parkeren en na afloop een gratis consumptie. Voor twee Euro moet het toch niet gekker worden. Een dergelijke lage prijs zou veel Nederlanders moeten aantrekken.Een paar mensen van de organisatie schoven nog even aan toen ze mij van deze blog herkende. Mooi om te ervaren hoe ze geïnteresseerd waren in verbeterpunten.

Strikt genomen waren die er niet, maar we hebben nog even zitten filosoferen hoe een evenement wat nu al heel geslaagd is mogelijk nog wat kan groeien.

Tocht is een aanrader net als een bezoek aan het nieuwe velodroom.

Fotoalbum Wevelgem-Roubaix-Wevelgem 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten