donderdag 4 april 2024

Parcours Vrouwen 2024

Net als in de eerste twee edities voor vrouwen is de start in Denain. Voor de vrouwen zaterdag de kasseien opgejaagd worden rijden ze twee rondjes in de omgeving van deze stad die we vooral kennen van de GP Denain (mini Parijs-Roubaix).

Na zo'n anderhalf uur koers rijden de vrouwen in Hornaing de eerste strook op. Kenners van het parcours van de mannen weten dat na het legendarische Bos van Wallers is. Blijft toch gek dat de dames dit bespaard blijft.


Overigens staat deze week het Bos van Wallers weer extra in het nieuws omdat de organisatie een chicane gaat aanleggen vlak voor het oprijden van deze vreselijke strook. Dat is echter pas voor zondag en we zullen zien hoe dat uit gaat pakken.

Wat de overweging is om de vrouwen deze strook te ontzeggen weet ik niet, maar ze krijgen evengoed op een kleine 150 kilometer 17 stroken te verwerken. Dat zijn dezelfde als de laatste 17 stroken bij de mannen.

Dus vijf sterren stroken als Mons en Pévèle en Carrefour de l'Arbre zijn onderdeel van de uitdaging waar de vrouwen zaterdag op getrakteerd gaan worden.

Een straffe kluif en met de huidige weersvoorspellingen beloofd het een zeer stoffige editie te worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten